dimecres, 23 d’abril del 2008

Intens final de lliga

Després de la 34ena jornada i arran dels resultats produïts, la classificació està més que interessant.
Així doncs, per la part alta de la classificació la lluita pel campionat entre nosaltres i el Barça B promet ser intensa fins les dues últimes jornades.

Els blaugranes continuen aguantant el "tiron" andreuenc i amb la seva victòria a Sant Boi (0-2) ha implicat que la nostra victòria contra el Manresa hagi servit de poc més que per mantenir la distància favorable de 2 punts respecte el filial.

L'única plaça "assignada" d'entre les 4 primeres és la tercera, ocupada pel Reus. Quan queden 12 punts en joc, es troben a 13 punts de la quarta plaça i a 9 del Barça (segon) i a 11 nostre. Un Reus que va tornar a punxar enfront (4 punts de 18 possibles) un Palamós que recupera la quarta plaça. Queda clar, doncs, que el Reus ja està preparant el Play-Off en quan a càrrega física dels entrenaments, intensitat dels partits i donant minuts a jugadors que durant la temporada no han tingut tan protagonisme.

Així arribem a la 4rta plaça. Una 4rta plaça que està més cara que mai. El fet que aquest any a Tercera hi hagi 3 quips amb un potencial de superior categoria (Reus, Barça i Sant Andreu), equips als que tothom veia com "equip play-off" des d'abans de començar la lliga, ha influit directament en generar una intensa lluita per la quarta plaça. Així doncs, trobem que 4rt (Palamós), 5è (Premià) i 6è (Santboià) estan empatats a 51 punts. La Rapitenca (7è) té 50 punts i La Pobla de Mafumet (8èna) es troba, amb 49 punts, a 3 de l'última plaça que dóna dret a les eliminatòries. De fet, amb 12 punts en joc no podem descartar matemàticament ni al Vilanova (15è) amb 40 punts. D'altra banda, és poc provable que equips per sota del Banyoles (9è) amb 45 punts tinguin opcions play-off.
    Per la part baixa cal destacar la reacció del Balaguer, encadenant una dinàmica de 13 punts de 15 possibles. El Balaguer els darrers anys s'està especialitzant en realitzar reaccions espectaculars a la segona volta. Aquest cap de setmana, sense anar més lluny, van remuntar un 3-1 favorable a l'Europa, amb un resultat final de 3-4. Mai un hattrick (Amantini) havia estat tan inútil. D'altra banda, l'Europa està demostrant les poques ganes que té d'aprofitar les oportunitats que se li presenten, si hagués sumat els 3 punts contra el Balaguer l'Europa estaria, a hores d'ara, en novena posició, a només 5 punts del quart lloc.
      També cal destacar que a banda del Masnou que matemàticament ja és equip de Primera Catalana, trobem un Igualada que malgrat el seu bon començament de lliga ha caigut a la penúltima plaça, a 5 punts de sortir de la zona de descens directe. És paradoxal veure l'Igualada que pel que fa a "gols a favor" té millors registres que Palamós (4rt, amb 42 gols), Santboià (6è, am 41 gols) o Rapitenca (7è, amb 41 gols). Així doncs, queda clar que l'autèntic problema de l'Igualada aquest any no ha estat l'atac, sinó la defensa: encaixant 62 gols. És impossible que un equip que encaixa tants gols no pateixi per mantenir la categoria.
        Per acabar, un aspecte que cal valorar a la "part baixa" és que amb la classificació de Segona B a la mà, veiem que 3 equips catalans, un dels quals tan podria ser de Calasparra com de Torrejon, estan classificats en descens directe. Això implica que si la lliga finalitzés avui, fins el 15è classificat del nostre grup estaria en "perill de descens"; per salvar-se faria falta que 3 equips del nostre grup aconseguissin l'ascens.