dilluns, 12 de novembre del 2007

Comunicat de Premsa

Arran de les reaccions provocades per la nostra pancarta, desplegada ahir diumenge durant el derbi Sant Andreu-Europa disputat a l’estadi Narcís Sala, l’Eskamot Quatribarrat vol fer les següents consideracions:
    1) La intenció de l’esmentada pancarta no era un altra que la d’aconseguir un tifo irònic i simpàtic tot jugant amb la data d’ahir, que era la diada de Sant Martí, dia tradicional al nostre país de fer la matança del porc. Així doncs, el missatge cal llegir-lo en aquest context i no en cap altre com s’ha fet des del Club Esportiu Europa. És tracta només d’una metàfora i com a tal cal entendre-la. Es buscava fer un caliu de derbi.
      2) Des de la seva fundació MAI cap membre de l’Eskamot Quatribarrat ha manifestat cap tipus d’actitud violenta ni al Narcís Sala ni a cap altre camp. No s’ha llençat des de les nostres posicions a la grada cap objecte ni tampoc s’ha envaït mai el terreny de joc.
        3) En aquesta línia, doncs, volem desmentir rotundament les informacions sorgides tant des de la web del Club Esportiu Europa com del diari Sport en les quals se’ns atribueix l’acció d’omplir de cervesa l’ampolleta del porter visitant. Això va succeir a l’altre gol de l’estadi. Hi ha periodistes que haurien de contrastar les seves fonts abans de publicar cap notícia si és que volen ser considerats bons professionals.
          4) Respecte les declaracions del senyor Guilleume de Bode, president del Club Esportiu Europa, volem rebatre les seves paraules:
            4-1 ) Entenem que la seva desmesurada reacció només respon a un intent flagrant i demagògic de donar-se un protagonisme en els mitjans de comunicació que, per trajectòria esportiva, el seu club és incapaç d’assumir.
              4-2) Proseguint en la seva línia demagògica, menteix a l’assegurar que els ingressos de la Copa Barcelona serveixen per finançar les penyes d’ambos equips. Després d’haver jugat l’any passat l’esmentat torneig, encara és hora que alguna penya de la Unió Esportiva Sant Andreu rebi qualsevol import.
                5) En relació a les declaracions de l’entrenador del Club Esportiu Europa, senyor Jose Àngel Valero, també volem fer les següents puntualitzacions. Considerem totalment desafortunades les seves paraules i, a més, inductores a la violència en amenaçar de manera implícita l’Eskamot Quatribarrat per al partit de tornada al Nou Sardenya. Si el senyor de Bode vol una disculpa per part del nostre club, nosaltres exigim una rectificació formal del senyor Valero.
                  6) Per tots aquests motius, demanem, de la mateixa forma que han fet ells, l’actuació d’ofici del Comitè Antiviolència de la Federació Catalana de Futbol davant les paraules de l’esmentat entrenador.
                    Per qualsevol aclariment estem a la vostra disposició.
                      Signat: Eskamot Quatribarrat