divendres, 9 de novembre del 2007

Sabíeu que...

Tot seguit us deixem una sèrie "Sabíeu què" vers l'Europa força curiosos. El contingut d'aquest post se "l'ha currat" el company Fanàtic, Mestre Jedai Estadístic de http://www.golnord.com/ . Els comentaris en cursiva són de l'Eskamot.
    1) ... el Club Esportiu Europa es va fundar l'any 1907 a partir de la fusió de dos clubs, un dels quals es deia Madrid FC? Quina tela. Un equip engendrat per un tal Madrid? Una vergonya
      2) ... la primera samarreta de l'Europa era a ratlles verticals blanques i blaves, a imatge i semblança de la samarreta del RCD Espanyol? Després del punt 1, només faltava això, que fossin mig pericos.
        3) ... des de l'any 1931 fins ben entrats els anys 40 el primer equip de l'Europa va desaparèixer, i només un equip amateur portava el nom del club? Ui ui ui...un equip que va desaparèixer els anys de la República i re-apareix el 40...aquí fa tufo Franc...
          4) ... l'any 1963 l'Europa va pujar a Segona Divisió gràcies a una ajuda del règim franquista? Massa coses juntes, fills d'un Madrid, camisa Perica, re-aparició amb la dictadura...cada cop ho tinc més clar.
            5) ... el Sant Andreu ha guanyat una lliga de 2ªB i cinc de 3ª, mentre que l'Europa només té dues lligues de 3ª? Jejejeje.
              6) ... l'últim campionat de Tercera de l'Europa data de l'any 1963, i que els escapulats porten 30 anys sense celebrar cap títol de lliga, després que el 1977 es proclamessin campions de Regional Preferent? Clar, a partir del 75 se li van acabar els favoritismes...
                7) ... l'Europa va estar sis temporades a Regional Preferent, enfrontant-se a equips de la talla de l'Artiguense, el Baronense, el Guineueta o la Gimnàstica Iberiana? Pobres equips, mira que enfrontar-se a l'Uropa.
                  8) ... la superfície del camp del carrer Sardenya va ser durant molts anys de terra?
                    9) ... el derbi del 13 de maig de 1990 va començar amb el passadís d'honor de l'Europa als jugadors del Sant Andreu, que una setmana abans, al camp del Blanes, s'havien proclamat campions de Tercera i havien aconseguit l'ascens a Segona B? Com ha de ser.
                      10) ... l'Europa no disputa un partit de Copa del Rei des de fa 17 temporades, en què va ser eliminat a primera ronda per l'Andorra? Visca el país d'acollida del Periodista del Sant Andreu.
                        11) ... mai s'ha disputat un partit de Segona Divisió B al camp del carrer Sardenya?
                          12) ... el primer partit a Segona B de la història de l'Europa es va jugar al Narcís Sala, amb el resultat de Europa 0-Llevant 2?
                            13) ... l'única temporada que l'Europa va estar a Segona B, va sumar 24 derrotes i va aconseguir només 21 punts?
                              14) ... l'Europa és l'equip català que ha fracassat més vegades als play-offs d'ascens a Segona B (juntament amb el Balaguer), un total de quatre vegades?
                                15) ... l'any 2002 els déus (i la Unió de l'Esport Badaloní, tot cal dir-ho) es van aliar amb l'Europa, que després de marcar dos gols al temps afegit, va salvar-se del descens per ser el cinquè en un sèxtuple empat a 46 punts? Quina potra.
                                  16) ... després del Europa-Sant Andreu de la temporada 2002-03, el jugador escapulat Xavi Giménez va confessar davant els mitjans de comunicació que el Nou Sardenya era un cementiri i que li agradaria tenir una afició com la del Sant Andreu? Doncs ja veurem com surten el diumenge...
                                    17) ... la millor classificació de l'Europa en els últims 6 anys és una 13ª posició a Tercera, i en canvi la pitjor classificació del Sant Andreu en aquest període és una 8ª posició?
                                      18) ... l'Europa no guanya el Sant Andreu en lliga des del 6 de maig del 2001?
                                        19) ... en els últims 60 anys, en 29 ocasions el Sant Andreu ha militat en una, o fins i tot dues categories per sobre de l'Europa, mentre que l'Europa només ha estat 6 vegades en una categoria superior que el Sant Andreu? Queda clar, doncs, quin és el segon equip de la ciutat i quin és el quart.
                                          20) ... en els últims 60 anys, l'Europa i el Sant Andreu han coincidit a la mateixa categoria 25 vegades, de les quals el Sant Andreu s'ha classificat 17 vegades per damunt de l'Europa, i només 8 per sota? En la mateixa línia, queda clar qui és el segon equip de la ciutat.
                                            21) ... en les dues úniques ocasions que el Torneig dels Històrics s'ha disputat al camp de l'Europa, el campió ha estat el Sant Andreu? Passarells. Que l'any vinent el tornin a organitzar allà.