dilluns, 11 de febrer del 2008

Play-Off matemàtic...30 de març??

La notícia de futbolcatalunya.com ens ha fet veure que potser estem més a prop de la classificació pel play-off del que ens pensem. La notícia en concret, deia que de seguir el ritme actual (tant nosaltres com els que lluiten per la quarta plaça) podríem assegurar-nos el play-off d'aquí a unes 7 jornades, quan encara quedarien 6 per acabar el campionat de Lliga.

    Ràpidament hem agafat llapis i paper, hem fet números i ens hem trobat amb aquesta "agradable / simpàtica" conicidència:

    • Avui, dia 11 de febrer de 2008 el Sant Andreu (56) li treu 18 punts al 5è classificat, el Santboià (38).

      • A la jornada 31, quedaran 21 punts en joc. Si nosaltres arribéssim a la jornada 31 amb la diferència de punts actual respecte el 5è... en cas de guanyar ens proclamaríem, automàticament, equip PLAY-OFF: només quedarien 18 punts en joc i la diferència seria de 21 respecte el 5è.

      • El dia 30 de març (jda.31) visitem el Nou Sardenya.

      • Els de Gràcia, a hores d'ara, són el 4rt pitjor equip com a local: 17 punts de 36 possibles. 21 gols a favor i 18 en contra. A banda cal valorar la necessitat de punts que, de seguir al ritme actual, tindran a aquelles altures de competició. Aquest fet, els pot jugar a favor (sortiran encara més endollats del que ho fan en una Europa-Sant Andreu) però també els pot jugar en contra si el partit avança i no es posen per davant al marcador.

      • El Sant Andreu, a hores d'ara, és el millor visitant: 29 punts de 39 punts possibles. 25 gols a favor i 6 en contra.

      Queda molta lliga encara i això ha estat un exercici de ciència ficció. Cal anar pas a pas, però ens ha agradat que els mitjans de comunicació comencin a parlar dels "números" per saber quan ens classificarem pel play-off.

      Poder-nos classificar pel play-off 7, 6, 5 o 4 jornades abans que acabi la lliga regular serà la senyal que, independentment del que passi el mes de juny, l'equip ha fet i està fent una bona feina al llarg de la temporada.