diumenge, 23 de setembre del 2007

El rival d'avui: Palamós Club de Futbol

El degà del futbol català té, una vegada més, l'objectiu de no patir gaire per aconseguir la permanència i, una vegada aconseguida, tractar de colar-se a la part alta de la classificació.

Pel que fa a la banqueta auriblava, la marxa de Raül Agné al Girona ha donat pas a l'arribada de Cándido Viana, provinent del Prat i que havia estat jugador palamosí en les èpoques daurades del club.



Els fitxatges més destacats del Palamós són el veterà Gorka Garagarza, que amb 35 anys arriba procedent del desaparegut Mar Menor, i amb experiència a altres equips de la província; Vichu, que tot i tenir 29 anys ve del Cartagena Promesas, però ja havia estat a equips com l'Orihuela o el Reus; David Cornellà, jove promesa provinent de la pedrera del Barça; Fran Jerez, davanter provinent del Blanes, que amb només 22 anys ja ha jugat al grup murcià (Calasparra) i al valencià (Torrevieja) i Dani Planagumà, que amb 25 anys arriba del Girona disposat a ser el referent en atac d'aquest nou Palamós.

Pel que fa als jugadors que continuen de la temporada passada, cal mencionar a Santi Celaya, que amb 8 temporades al Palamós és tot un referent, el porter Joan Bayona, capità de l'equip, Carmelo Alejo, que va jugar 5 partits amb el Sant Andreu al play-off de l'any 2003 i José Luis Gallardo, que aporta una bona dosi de veterania (36 anys) a la defensa palamosina.

La directiva del Palamós s'ha plantejat que la gent s'identifiqui més amb el club, i per això s'han fet diverses iniciatives com per exemple l'elecció de la samarreta d'aquesta temporada, que s'ha fet per votació entre tots els socis a partir de 5 models donats, resultant vencedora la més 'tradicional'. Tot i això, actualment el Palamós no supera els 400 socis, però aquesta xifra ja és tot un èxit comparant amb les pitjors èpoques de l'era Piterman. Cal destacar la Penya Sport, que tot i ser una de les més antigues dins del futbol català, aglutina un bon grapat de joves animant des del gol Nord del Nou Municipal.

El Palamós CF té una bona presència a la xarxa, aquestes són algunes de les pàgines de referència de l'equip groc-i-blau:

http://www.palamoscf.com/ - Web oficial
http://perso.wanadoo.es/palamoscf/ - Web molt completa, amb història i fotos (castellà)
http://palamoscf1898.mforos.com/ - Fòrum no oficial
http://palamoscf.blogspot.com/ - El Blog de Pere Subirana
http://www.radiopalamos.com/ - Ràdio Palamós emet on-line tots els partits del Palamós