dimecres, 19 de setembre del 2007

Líders, un any després

El Sant Andreu és, des del passat diumenge, el nou líder del grup 5è de Tercera Divisió, en ser l'únic equip que ha guanyat els tres partits disputats fins ara. Casualment, just ara fa un any, el Sant Andreu de Jaume Creixell era líder de Segona B, amb una derrota contra l'Eldense (2-0) i tres victòries per 1-0 davant el Barça B a casa, contra l'Espanyol B fora i davant la Gramenet al Narcís Sala, amb un solitari gol d'Arnal (foto). Però aquestes tres victòries van ser molt ajustades i amb una bona dosi de sort, i és que el joc de l'equip no acabava de convèncer i no il·lusionava. L'equip perdria el liderat just la setmana següent al camp del Terrassa (3-1), tot i que en aquell moment ningú s'ensumava que la temporada acabaria tan malament. Enguany l'equip també és líder, però les sensacions són totalment diferents a les de fa dotze mesos.


L'última vegada que el Sant Andreu havia estat líder de Tercera va ser la temporada de l'ascens (2004-05), a la jornada 15, i l'equip havia aconseguit el liderat al Nou Estadi de Palamós, remuntant un 1-0 en contra amb gols d'Àlex Villanueva al minut 74', i Xavi Comas al 92', amb l'apoteosi dels seguidors desplaçats en autocar a la capital de les gambes. El liderat només va durar tres dies, ja que el dia de la Puríssima el Sant Andreu no va passar de l'empat contra el Balaguer i es va veure superat pel Mataró a la classificació.

L'atzar ha fet que el Sant Andreu hagi de defensar el seu liderat al mateix camp d'on va sortir líder per darrera vegada. La cita serà el proper diumenge 23 a les 5 de la tarda, i s'espera bona presència de l'afició quadribarrada. I és que l'excel·lent inici de temporada està animant a viatjar a seguidors que altres temporades no es movien del Narcís Sala.